Skriv ut

Lite info om Mjölby PK

on .

Mjölby Pistolklubb är en aktiv förening som värnar om pistolskyttesporten i alla dess former. Föreningen bildades 1950 och har genom åren stått för säkerhet och sportmannanda. Vi tillhör de mest aktiva pistolskytteklubbarna i länet och har gott anseende för att vi är aktiva på tävlingsnivå och för att vi satsar på ungdomar.

Vi är stolta över att kunna säga att vi har medlemmar som tävlar från amatörnivå upp till elitnivå i åldrarna 8 – 75 år. Vi är idag drygt 130 medlemmar.

För oss är det oerhört viktigt att kunna främja sporten och samtidigt värna om tryggheten i att ha en förening som står för goda ideal och ett säkert tänkande. Vi värnar om säkerhet redan när vi tar emot nya medlemmar, i alla åldrar.
Vi håller varje år grundutbildning i skarpskytte för juniorer och vuxna skyttar där vi framhåller vikten av eget ansvar och hänsyn till andra skyttar och funktionärer som krävs för att bli en god skytt.

Vi anordnar, förutom klubbtävlingar och tävlingar för Östergötlands klubbar, även två nationella tävlingar. Dessa är mycket uppskattade och lockar vardera över hundra deltagare från en stor del av landet.

Vår ungdomsverksamhet är en av de mest aktiva i landet vilket uppmärksammats på förbundsnivå. Inte minst eftersom vi har nått sportsliga framgångar med våra ungdomar.

Mjölby PK har historiskt sett vi haft ett flertal medlemmar som varit mycket framgångsrika med både SM- och VM-tecken samt OS-deltagande. Dessutom har vi ett stort antal medlemmar som tävlar på amatörnivå och som visar att det finns en bredd som många andra idrotter saknar.

Mjölby PK är en, ideell,  tävlande förening inom de flesta pistolskyttegrenar under Svenska Pistolskytteförbundet , Svenska Skyttesportförbundet samt Svenska Svartkrutsfederationen.
Vi har verksamhet i alla åldrar och vi har medlemmar som tävlar från hobbynivå till elit.